Thursday, March 14, 2013

MIX & MATCH : Danni Blouse+ Vivian Skirt+ Dura Shawl

Jom padankan blouse Danni bersama item terhangat koleksi ZAWARA. Blouse kimono yang direka menggunakan kain crepe sateen menampakkan seseorang wanita kelihatan lebih berkilau seperti bintang. Penambahan brooch bunga ros hitam pada blaus menambahkan lagi kemanisan pada si pemakai. We recommend you to wear the blouse with our Vivian Skirt. Dengan memadankan blaus Danni dengan skirt Vivian, si pemakai akan kelihatan lebih sophisticated & lady-like. Kombinasi warna hitam skirt dapat meneutralkan padanan warna brooch rose pada blouse dan juga lace pada bahagian tudung Dura. Usah khuatir, anda juga boleh padankan blouse ini dengan sepasang seluar slim fit yang agak casual. Lilitkan style hijab anda dengan Shawl Dura dari ZAWARA.Mix & Match Saranan Kami dari ZAWARA
Di sini kami kongsikan beberapa cara lilitan hijab bagi shawl Dura buat si gadis stylista ZAWARA.STYLE PERTAMA


STYLE KEDUA


STYLE KETIGA
Selamat Mencuba & Happy Shopping Ladies! :)

Monday, March 4, 2013

ZAWARA Official Launch

31st JANUARY 2013 - ZAWARA OFFICIAL LAUNCH

It's A Big Day for Us here at ZAWARA!Detik bersejarah buat kami di ZAWARA apabila buat pertama kalinya Zawara melancarkan perasmian label kami yang sudah pun menapak dalam industri fesyen ini secara rasmi. Walaupun belum lagi setahun jagung dalam industri fesyen ini, namun kehadiran kami telah pun membuka mata ramai wanita, bukan sahaja di dalam negara, malah juga wanita di luar negara. ZAWARA menempah nama secara meluas dalam masa beberapa bulan kelahiran kami.
 


 


 


 


"STYLISH. MODEST. ELEGANT" - Berpegang pada konsep  & prinsip kami di ZAWARA, perasmian yang berlangsung selama 2 jam di butik HQ ZAWARA, Busana @ Menara MARA, Kuala Lumpur menampilkan koleksi kami yang serba Simple, Elegant & Exclusive. Butik ZAWARA di Kuala Lumpur dirasmikan dan dibuka buat para artis tempatan & media jemputan pada hari ini.
Perasmian ZAWARA yang diadakan secara rasmi pada hari ini dilangsungkan sealiran dengan pelancaran koleksi "Syomir Izwa for Zawara". Inilah kali pertama kami berkoleborasi bersama fashion designer yang telah pun memegang nama di Malaysia. Gandingan kami; Syomir Izwa & Zawara telah memberikan impak yang besar buat wanita Muslimah yang mahukan penampilan yang lebih clean, modern, sophisticated yet still mengekalkan penampilan yang sopan & elegant. Bersempena dengan perasmian Zawara, kami juga menampilkan 10 designs koleksi exclusive "Syomir Izwa for Zawara" dengan peragaan fesyen yang diadakan secara ringkas & minimal. Walaupun majlis perasmian kami diadakan & diuruskan secara minimalis & ringkas, namun ciri-ciri elegant tetap kami serlahkan dari setiap sudut dekorasi.
Sebelum perasmian dijalankan, segala persiapan telah kami usahakan bersama. Kami telah mendapatkan beberapa penaja rasmi ZAWARA yang sudi menaja perkhidmatan & kelengkapan buat majlis perasmian kami.

Para Artis, Media & Designer Friends telah kami jemput secara rasmi untuk menghadirkan diri ke majlis pelancaran kami dan Alhamdulillah, ramai juga yang menghadirkan diri.

Perasmian dimulakan dengan persembahan fashion show yang menampilkan koleksi terbaru & terhangat Zawara iaitu "Syomir Izwa for Zawara".Sebanyak 10 designs yang diperagakan oleh barisan model dari agency Odd Models. Elaine Daly was wearing  Riwaz Dress koleksi "Syomir Izwa for Zawara" dan menjadi pengacara rasmi kami pada hari ini. Suasana perasmian menjadi lebih gemilang & cantik dengan kilauan lighting serta sound system daripada pihak DoReMi.Antara barisan Artis yang menghadirkan diri adalah Natasha Hudson, Nurul Syuhada, Atilia Haron, Yatt Hamzah dan Marsha Milan Londoh. Perasmian butik ZAWARA di Busana@Menara MARA dirasmikan bersama barisan artis yang hadir juga turut memeriahkan lagi suasana perasmian.Our concept of casual in elegancy memberikan suasana yang mesra pelanggan, sedikit relax dan tidak terlalu formal. Tetamu disajikan dengan some finger food. Disamping beramah mesra sesama tetamu, mencuba dan melihat koleksi terbaru Zawara di butik kami, mereka masih boleh menikmati juadah tea time yang disediakan.
Terima Kasih diucapkan kepada semua penaja rasmi ZAWARA yang telah menaja segala kelengkapan. Tidak lupa juga kepada mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan majlis perasmian Zawara ini.

P/S: Jom watch this video exclusively taken by CST Breed Team! Thank you so much CST for making our moment memorable :)